Normandiai rizs



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4 személyre:
1 2 0   g   a r b o r i o   r i z s
8 0   g   a r a n y b a r n a   n á d c u k o r
1   k á v é s k a n á l   ő r ö l t   f a h é j
1   c s i p e t   s ó
1   l   t e j
5 0   g   v a j   +   k e v é s   a   s ü t ő t á l h o z
a tálaláshoz:
c u k r o z a t l a n   k a k a ó p o r
r e s z e l t   é t c s o k o l á d é
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A rizst elkeverjük a nádcukorral, a fahéjjal és a sóval, majd vajjal kikent sütőtálba szórjuk. A tejet a vajjal felforraljuk, és óvatosan a rizsre öntjük. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 1 órát sütjük. Az alufóliát eltávolítva további 45 percig hagyjuk még sülni, közben többször megkeverjük. Tálkákba adagoljuk, a tetejüket kakaóval és csokoládéreszelékkel hintjük meg. Melegen, langyosan és hidegen is kínálhatjuk.


A receptet a Magosbolt támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. novemberi számában.