Rakott puliszka



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 26 cm hosszú, ovális sütőtálhoz:
1 0 0   m l   t e j
1   l   v í z
5 0   g   v a j
3 0 0   g   k u k o r i c a d a r a
1 0 0   g   b ú z a d a r a
1   t e á s k a n á l   s ó
3 0 0   g   v é k o n y   s z e l e t   h ú s o s ,   f ü s t ö l t   s z a l o n n a
1   n a g y   v ö r ö s h a g y m a
3 0 0   g   t r a p p i s t a   s a j t   r e s z e l v e
a tálaláshoz:
f r i s s e n   ő r ö l t   b o r s   ( e l h a g y h a t ó )
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A tejet a vízzel és a vajjal felforraljuk. Beleszórjuk a kétféle dara keverékét és a sót, majd kis lángon tejbegríz sűrűségűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.
A szalonnát vékony csíkokra, a megpucolt hagymát karikákra vágjuk. Pirítani kezdjük a szalonnát, majd pár perc elteltével hozzáadjuk a hagymát, és az egészet szép pirosra sütjük. A pörcöt és a hagymát szűrőkanállal kiemeljük, a visszamaradt zsírt félretesszük. A sütőtálat vékonyan kikenjük a szalonnazsírral, és a zsírba mártogatott fagylaltoskanállal a puliszka felét beleadagoljuk. Meghintjük a hagymás szalonna és a reszelt sajt felével. Ismét egy réteg puliszka, hagymás szalonna és sajt következik. Előmelegített, 180 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütjük, frissen őrölt borssal meghintve tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. májusi számában.

2 megjegyzés:

  1. Biztos finom! Ezt elkészitem! Köszönöm szépen a receptet!

    VálaszTörlés