vasárnap, július 09, 2017

Meggyes tejszínes pite


Hozzávalók 26 cm átmérőjű piteformához:

  • 3 tojás
  • 8 dkg házi vaníliás cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb. 50 dkg magvalt meggy

a formához:

  • vaj
  • liszt

a tálaláshoz:

  • porcukor



  • A tojást a vaníliás cukorral nagyon krémesre, habosra kevertem.
  • Hozzászitáltam a fahéjjal és a sütőporral összeforgatott lisztet, és a tejszínnel együtt egyneművé dolgoztam, a vége felé ízesítettem a citromhéjjal.
  • A kivajazott, kilisztezett piteformába öntöttem, megszórtam a meggyel.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütöttem.
  • Langyosan, porcukorral meghintve tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése