Amarénameggy



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
2   k g   m e g g y   ( t i s z t í t v a ,   m a g o z v a   m é r v e )
1 , 6   k g   c u k o r
2   v a n í l i a r ú d
2   t e á s k a n á l   ő r ö l t   f a h é j
4   t e á s k a n á l   s z í n t e l e n   m a n d u l a a r o m a
k é s h e g y n y i   n á t r i u m - b e n z o á t
5 0   m l   r u m   ( e l h a g y h a t ó )
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A hozzávalókat óvatosan összeforgatjuk, és letakarva hűvös helyre tesszük. (Ha gyerekek is fogyasztanak belőle, akkor a rumot elhagyjuk.) 1 napig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük, hogy a cukor elolvadjon. Végül üvegekbe szedjük, felöntjük a levével, lezárjuk, és polcra tesszük. A megmaradt amarénaszirupot üvegekbe szűrjük, szörpként, öntetként fogyaszthatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése