Gombás-sajtos töltött kenyér



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
1   k i s e b b   ( 5 0 0   g )   k e n y é r   v a g y   c i p ó
3   ú j h a g y m a
5 0 0   g   g o m b a
k b .   1 0 0   g   v a j
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   f e k e t e   b o r s
m o z s o l t   k a k u k k f ű
a p r í t o t t   p e t r e z s e l y e m z ö l d
1 5 0   g   t r a p p i s t a   s a j t
a tetejére:
m a g k e v e r é k   ( p l .   s z e z á m - ,   l e n -   é s   n a p r a f o r g ó m a g ) 
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A megtisztított hagymát és gombát felszeleteljük. A gombát kevés vajon párolni kezdjük, ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel és petrezselyemzölddel. Kis lángon, időnként megkeverve a zsírjára sütjük.
A sajtot előbb 3–4 mm-es szeletekre, majd kisebb kockákra vágjuk. A kenyeret bevagdossuk úgy, hogy kb. 2×2 cm-es kockákat kapjunk, de az alját nem vágjuk át, egyben hagyjuk. A résekbe töltjük a kissé kihűlt gombát, a hagymát, és mindegyikbe teszünk 1–1 sajtdarabot is. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és meghintjük a magkeverékkel. Alufóliába csomagoljuk, és előmelegített, 200 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd az alufóliát eltávolítva további 10 percre visszatesszük a sütőbe. Frissen, melegen tálaljuk, a kockákat tépkedve fogyasztjuk.


A recept megjelent a Kifőztük gaszromagazin 2017. februári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése