Olajfondüben sült túrófánk



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
2 5 0   g   t ú r ó
1   t o j á s
1 , 5   e v ő k a n á l   l i s z t
1 , 5   e v ő k a n á l   z s e m l e m o r z s a
s ó
1   c s a p o t t   k á v é s k a n á l   s ü t ő p o r
1   c s a p o t t   e v ő k a n á l   v a n í l i á s   c u k o r
1   c i t r o m   f i n o m r a   r e s z e l t   h é j a
a sütéshez:
1   l   o l a j
a tálaláshoz:
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojással, a liszttel, a zsemlemorzsával, a sóval, a sütőporral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Nedves kézzel kb. 15 g-os golyókat formázunk belőle. A fondükészítő edényébe öntjük az olajat, a hőmérséklet-szabályozót a legnagyobb fokozatra állítjuk. Amikor az olaj felforrósodott – ez néhány percet vesz igénybe –, óvatosan beleengedünk 8–10 tésztagolyót. Fondüvillával azonnal meg is mozgatjuk a fánkokat, nehogy leragadjanak az edény aljára. Mindet aranyszínűre sütjük – ha szükséges, villával meg lehet fordítani, hogy egyenletesen piruljanak. Az olajból kiemelve tányérra sorakoztatjuk, és tetszés szerint porcukorba, lekvárba vagy csokoládéöntetbe mártva fogyasztjuk.


A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. decemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése