Diós-citromos rizspehelypite



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 36×13 cm-es piteformához:
az alaphoz:
2 0 0   g   d a r á l t   d i ó
4 0 0   g   k ó k u s z o l a j
1   t o j á s s á r g á j a
a rizses réteghez:
1 0 0   g   k ó k u s z v i r á g c u k o r
2   t o j á s
2   t o j á s s á r g á j a
1   ( b i o ) c i t r o m
1 5 0   m l   k ó k u s z t e j s z í n
60   g   r i z s p e h e l y
a formához:
k ó k u s z o l a j
k ó k u s z l i s z t
a díszítéshez:
4   t o j á s f e h é r j e
1 0 0   g   k ó k u s z v i r á g c u k o r
2   t e á s k a n á l   g l u t é n m e n t e s   é t k e z é s i   k e m é n y í t ő
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A diót elkeverjük a folyékony kókuszolajjal és a tojássárgájával. A kiolajozott és liszttel szórt piteformába öntjük, elegyengetjük-simítjuk, és hűtőbe tesszük. A kókuszvirágcukrot kihabosítjuk a tojással és a tojássárgájával, beledolgozzuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a tejszínt és a rizspelyhet. A diós alapra öntjük, majd előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. (Ha túlzottan pirulna, a sütési idő felénél sütőpapírral letakarhatjuk.) Rácson hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a vége felé beledolgozzuk a kókuszvirágcukrot és a keményítőt is. Habzsákba töltjük, a pite tetejére halmokat nyomunk belőle, végül szakácsfáklyával karamellizáljuk. Jól lehűtve, szeletekre vágva kínáljuk.


A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. decemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése