Magvas-rozsos zsemle



Hozzávalók 14 db-hoz:
5 dl víz
2 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
4 dkg friss élesztő
60 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg rozsliszt
1 csapott evőkanál só
4 evőkanál szezámmag
4 evőkanál lenmag
4 evőkanál napraforgómag


A vizet az olajjal és a cukorral meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Dagasztóbálba öntjük, hozzáadjuk a kétféle lisztet és a sót, kidagasztjuk. Letakarva, langyos helyen 1 órát át kelesztjük. A magokat beledolgozva újra átdagasztjuk, letakarva további 1/2 órát hagyjuk kelni. Átgyúrjuk, 14 egyforma részre osztjuk. Mindet zsemlévé gömbölyítjük, sütőpapírral bélelt tepsin pihentetjük – közben vizes ecsettel átkenjük. Amikor szépen megkeltek, zsemlepecséttel mintázzuk, és ismét hagyjuk kicsit kelni. Előmelegített, 190 fokos sütőben készre sütjük.


A receptet a Cookori.com támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. áprilisi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése