Kakukkfüves hagymakrémleves



Hozzávalók 4 személyre:
kevés olaj
2–3 dkg vaj
2 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. 8 dl víz
babérlevél
friss kakukkfűág

frissen őrölt fekete bors
2 dl tejszín
a tálaláshoz:
pirított kenyérkocka


A hagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát előbb ketté-, majd a fokhagymával együtt vékony szeletekre vágjuk. A felhevített olajon és vajon pirítani kezdjük. Néhány perc elteltével feöntjük a vízzel, ízesítjük babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval és borssal. Felforraljuk, majd kis lángon bő 1/2 óra alatt puhára főzzük. A tűzről levéve eltávolítjuk belőle a babért és a kakukkfűágat (a levelek szépen belefőnek a levesbe, szinte csak a szár marad meg), botmixerrel pürésítjük. A tűzre visszatéve hőkiegyenlítéses módszerrel beledolgozzuk a tejszínt, megvárjuk, amíg újra felforr, majd 1-2 percig rotyogtatjuk még kis lángon. Pirított kenyérkockával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése