Zelleres paradicsomleves árpagyönggyel



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
1 0 0   g   á r p a g y ö n g y   ( g e r s l i )
1   z e l l e r g u m ó
5 0   g   v a j
1   e v ő k a n á l   l i s z t
7 5 0   m l   h á z i   p a r a d i c s o m l é
1 , 5   l   v í z
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   f e k e t e   b o r s
1   v ö r ö s h a g y m a
b a r n a   c u k o r
b a l z s a m e c e t
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

Az árpagyöngyöt legalább 1 órára – vagy akár 1 éjszakára – hideg vízbe áztatjuk, a zellert megpucoljuk, gyufaszálnyira gyaluljuk. A zöldjéből keveset felaprítunk a tálaláshoz, a többit csokorba kötjük. A vajat felhevítjük, a liszt hozzáadásával rántást készítünk. Felengedjük a paradicsomlével és a vízzel. Kevergetve, közepes lángon felforraljuk, közben ízesítjük sóval, borssal, cukorral és balzsamecettel, valamint hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymát is. Miután felforrt, belekerül a gyalult és a csokorba kötött zeller, valamint a leszűrt gersli, majd kis lángon készre főzzük.
A főzési idő vége felé még utánízesítjük, eltávolítjuk a zellerzöldcsokrot, majd a levest az apróra vágott zellerzölddel meghintve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése