Füstöltsajtos tallér



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
5 0 0   g   l i s z t
1 / 2   c s o m a g   ( 6   g )   s ü t ő p o r
1 / 2   e v ő k a n á l   s ó
1 / 2   k á v é s k a n á l   ő r ö l t   k ö m é n y
1 7 5   g   v a j
2   t o j á s
2 – 3   e v ő k a n á l   t e j f ö l
1 5 0   g   f ü s t ö l t   s a j t
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A lisztet elkeverjük a sütőporral, gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a köményt. Apró darabokban belevagdaljuk a vajat, alaposan összemorzsoljuk. Végül belekerül a tojás, a tejföl és a reszelt sajt is, és egynemű tésztává gyúrjuk az egészet, majd cipóvá formáljuk.
A tésztából nagyobb mogyorónyi golyókat készítünk, amikor mind készen van, elkezdjük a sütést. A tallérsütőt jó forróra melegítjük, pár tésztagolyót helyezünk bele, összenyomjuk, és mindkét oldalukon szép aranyszínűre sütjük. Így járunk el a többi tésztával is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése