Burgonyás gofri



Hozzávalók:
20 dkg burgonya
1 vöröshagyma
3 tojás
2 dl tej
1/2 dl tejföl
25 dkg rétesliszt
1/2 csomag (6 g) sütőpor
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
kevés olaj


A burgonyát héjában megfőzzük. Miután kihűlt, megpucoljuk, és villával nagyjából összetörjük. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágva a burgonyához adjuk. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és a tejföllel, majd a burgonyás masszához dolgozzuk. Ízesítjük sóval, fehér borssal, szerecsendióval, és botmixerrel pürésítjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a tojásfehérjéből felvert kemény habbal együtt a tésztába forgatjuk. Szükség szerint még utánízesítjük. Felforrósított, kiolajozott gofrisütőben kisütjük. Párolt zöldségekhez és roston sült csirkemellhez azonnal tálaljuk. Frissen felaprított zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesített tejfölt is kínálhatunk mellé.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. novemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése