Medvehagymás sajtos tallér



Hozzávalók kb. 75 db-hoz:
36 dkg liszt
1 púpozott teáskanál só
1 késhegynyi szódabikarbóna
12,5 dkg hideg vaj
10 dkg trappista sajt
1 dl tejföl
1 tojás
5–6 medvehagymalevél


A medvehagymaleveleket megtisztítjuk, hagyjuk jól lecsepegni, majd megszárítjuk, teljesen szárazra töröljük, és egészen apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót és a szódabikarbónát, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a sajtot, a tejfölt, a tojást és a medvehagymát, összegyúrjuk. A kész tésztából kb. 1 dkg-nyi gombócokat gömbölyítünk, és ostyasütőben kisütjük.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. áprilisi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése