Tavaszi saláta retekkel, tojással



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
az öntethez:
1 0 0   m l   t e j s z í n
1 5 0   m l   n a t ú r   j o g h u r t
1   e v ő k a n á l   f r i s s e n   f a c s a r t   c i t r o m l é
1   k á v é s k a n á l   m u s t á r
1   k á v é s k a n á l   o l í v a o l a j
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   f e k e t e   b o r s
továbbá:
4   t o j á s
2   c s o m ó   z s e n g e   h ó n a p o s   r e t e k
1   c s o k o r   p e t r e z s e l y e m z ö l d
1   c s o k o r   m e t é l ő h a g y m a
a tálaláshoz:
1 – 2   ú j h a g y m a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A tejszínt elkeverjük a joghurttal, a citromlével, a mustárral és az olívaolajjal, ízesítjük sóval és borssal.
A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, tojásszeletelővel előbb szeletekre, majd hasábokra vágjuk. A retket megtisztítjuk, először 4–5 mm vékony karikákra, majd ezeket pálcikákra szabjuk. A zöldfűszereket a vastag szárrészük nélkül felaprítjuk, végül minden előkészített hozzávalót az öntetbe forgatunk. A salátát tányérokba adagoljuk, zöldfűszerrel meghintve, újhagymakarikákkal díszítve tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. márciusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése