Palacsintarózsa



Hozzávalók:
a palacsintához:
40 dkg liszt
3 tojás

1 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 evőkanál olaj
7 dl tej
3–3,5 dl szódavíz
az öntethez:
8–9 dl tej
1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
2–3 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás cukor


A tojást elkeverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a lisztet, sót, a tejet, az olajat, a szódavizet, és tejszín sűrűségű tésztává keverjük. Pihenni hagyjuk, közben elkészítjük az öntetet. A pudinport elvegyítjük a cukorral, felöntjük kevés tejjel, csomómentesre keverjük. Fokozatosan hozzáöntjük a többi tejet, és folyamatosan kevergetve híg mártássá főzzük. A tűzről levéve ízesítjük a vaníliás cukorral. A tésztából a szokott módon palacsintákat sütünk. Egyesével vágódeszkára tesszük, és csiga vonalban, körkörösen haladva mindet 1-1 hosszú csíkra vágjuk. Belülről kifelé haladva, nem túl szorosan feltekergetjük, így alakítva ki a rózsa formát. A palacsintarózsákat az öntettel tálaljuk.