Piskótás párnasütemény



Hozzávalók:
a krémhez:
50 dkg ricotta
8 dkg porcukor
2 tojás
1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
25 dkg mascarpone
a tésztához:
5 tojás
20 dkg porcukor
1,25 dl olaj
1,25 dl víz
32 dkg liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
a tetejére:
porcukor


A krémhez a tojást és a porcukrot kézi mixerrel kihabosítjuk. Burgonyanyomó segítségével a tojásos cukorhoz törjük a ricottát, majd hozzáadjuk a pudingport is, és az egészet összeforgatjuk. Végül belekeverjük a krémsajtot is, és a krémet hűtőbe tesszük. A tésztához a tojássárgáját kihabosítjuk a porcukor felével. Hozzádolgozzuk az olajat és a vizet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a vége felé hozzáadjuk a maradék porcukrot is. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd átszitáljuk. A sütőporos lisztet és a cukros fehérjehabot 3-4 adagban a tojásos masszához adjuk, óvatosan beleforgatva, hogy a fehérjehab ne törjön össze. 25x35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és rácsmintát formálva a tepsibe simított tészta tetejére nyomjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Amikor kihűlt, tetejét porcukorral hintjük meg, és kockákra szeletelve tálaljuk.