After eight torta



Hozzávalók:
a tésztához:
1 csomag (21,5 dkg) zabkeksz
10 dkg olvasztott vaj
a joghurtos krémhez:
40 dkg natúr joghurt
20 dkg tejföl
2 dkg zselatinpor
15 dkg cukor
1,5 citrom kifacsart leve
1 biocitrom reszelt héja
10 db after eight csokoládélap
4,5 dl tejszín
a díszítéshez:
2,5 dl tejszín
pár csepp citromlé
citrom- és limehéj, -karika


A joghurtot, a tejfölt, a cukrot, a zselatint, a citromlevet és -héjat nagy lábasba mérjük, és felmelegítjük annyira, hogy a zselatin feloldódjon benne. (Felforralni nem kell!) Amíg a joghurtos krém hűl, elkészítjük a tésztát: ehhez a kapcsos tortaforma gyűrűjét (az alja nem kell) tortatálra tesszük. A kekszet aprítógéppel finomra morzsoljuk, és összekeverjük az olvasztott, de nem forró vajjal. A masszával egyenletesen kibéleljük a tortaforma alját, kanállal szép simára egyengetjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt joghurtos krémhez forgatjuk. Végül apróra vagdaljuk a csokoládét, a krémbe forgatjuk, és az egészet a kekszes alapra öntjük. Elsimítjuk a tetejét, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap reggel óvatosan (előtte késsel körbevágva) eltávolítjuk a tortáról a karimát. A tejszínt pár csepp citromlével kemény habbá verjük, és vékonyan bevonjuk vele a torta oldalát és a tetejét. Ezután habfésűvel a torta oldalát és a tetejét is szépen bevonalazzuk. A maradék tejszínhabot habzsákba szedjük, és díszítjük a torta tetejét. Végül az egészet reszelt citrom- és limehéjjal, valamint citrom- és limekarika-cikkekkel díszítjük.